استانبولگردشگری غذا

بهترین غذاهای استانبول: در استانبول چی بخوریم؟

تنوع بالا غذاهای استانبول باعث سردرگمی گردشگران می‌شود که بالاخره بهترین غذاهای استانبول کدامند؟ در سفر به استانبول چه غذاهایی را باید حتما امتحان کنیم؟

در ادامه لیستی از بهترین غذاهای استانبول شامل انواع کباب‌ها، غذاهای محلی، غذاهای گوشتی، غذاهای گیاهی، غذاهای دریایی و غذاهای خیابانی را آورده‌ایم و هر یک را به‌صورت جداگانه معرفی خواهیم کرد.

 

بهترین غذاهای استانبول کدامند؟

همسایگی ترکیه با کشورهای عربی و ایران، اشتراکاتی را در سلیقه و فرهنگ غذایی ایجاد کرده است؛ به‌همین دلیل استانبول معدن غذاهای خوشمزه‌ای است که با ذائقه مردم ایران هماهنگی دارد؛ از انواع دلمه گرفته تا کباب‌های ترکیه در بهترین رستوران های استانبول با بالاترین کیفیت سرو می‌شود که در ادامه به معرفی این غذاها خواهیم پرداخت.

1.   دونر کباب یا کباب ترکی

دونر کباب (Doner Kebab)، از خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین غذاهای استانبول است.

این غذا که به کباب ترکی هم مشهور است، برش‌های نازکی از لایه‌های گوشت است که روی سیخی عمودی و گردان، کباب شده‌اند. این غذا را معمولا با نان پیتا سرو می‌کنند. یکی از بهترین دونر کباب‌های استانبول را می‌توانید در اغذیه‌فروشی گول ابرو (Gül Ebru) در گرند بازار استانبول امتحان کنید.

 دونر کباب یا کباب ترکی یکی از مشهورترین غذاهای استانبول است

2.   اسکندر کباب

اسکندر کباب استانبول (İskender kebap) را نیز مانند دونر کباب روی سیخ‌های عمودی می‌پزند و سپس برش می‌دهند.

از گوجه‌فرنگی تفت‌داده‌شده، روغن زیتون و سبزیجات معطر مثل نعنا، جعفری، ریحان و ادویه‌های مخصوص ترکی به‌‌عنوان چاشنی این غذای خوشمزه استفاده می‌شود و آن را با ماست سرو می‌کنند.

 اسکندر کباب یکی از غذاهای خوشمزه ترکی است که با ماست سرو می‌شود

3.   علی نازیک کباب

علی نازیک (Ali Nazik Kebab) را به‌نوعی می‌توان رقیب سرسخت اسکندر کباب دانست.

این کباب از تکه‌های مزه‌دارشدۀ گوشت بره تهیه شده که در کنار بادمجان کبابی، ماست چکیده و گوجه‌فرنگی آماده می‌شود.

 علی نازیک کباب از غذاهایی است که باید در استانبول امتحان کرد.

4.   پاتلیجان کباب

پاتلیجان کباب فرق زیادی با بقیه کباب‌های ترکی دارد. برای تهیه پاتلیجان کباب (Patlican kebab)، کوفته‌های کوچک گوشت را همراه با حلقه‌های بادمجان به سیخ کشیده و روی حرارت آتش کباب می‌کنند.

 پاتلیجان کباب ترکیب بادمجان و کوفته‌های کوچک گوشت است

5.   چاق کباب شاهزاده

یکی دیگر از بهترین کباب ‌های استانبول، چاق کباب شاهزاده (Sehzade Cag Kebap) است. این کباب خوشمزه را معمولاً از گوشت گوساله، سس گوجه‌فرنگی و ادویه‌جات تهیه و روی هیزم کباب می‌کنند

اسکندر کباب آن‌قدر محبوب است که به‌راحتی در لیست بهترین غذاهای استانبول جا می‌گیرد

6.   کادین بو دو کوفته

برای تهیه کادین بو دو کوفته (Kadin Budu Kofte)، این گلوله‌های کوچک و خوشمزه، توپ‌‎های کوچک گوشت چرخ‎‌کرده را در ترکیب آرد و تخم‌مرغ می‌گردانند و سپس سرخ می‌کنند.

این غذای محلی خوشمزه را یکی از محبوب‌‎ترین خوراکی‌‌های استانبول می‌دانند که در اکثر رستوران‌های محلی پیدا می‌شود.

 کادین بو دو کوفته از غذاهای خوشمزه استانبولی است که در هر رستورانی پیدا می‌شود

7.   کوزو تندیر

کوزو تندیر (Kuzu tandır) شما را وابسته خودش می‌کند. کمتر کسی هست که یک‌بار طعم فوق‌العاده این غذا را زیر زبان خود چشیده و دوباره هوایش را نکرده باشد.

برای طبخ این غذا، بره درسته را به‌آرامی درون تنوری می‌پزند تا در نهایت به بافتی بسیار نرم و لطیف برسد. این غذا را با سیب‌زمینی و ماست نیز سرو می‌کنند.

 کوزو تندیر غذای لذیذی است که به راحتی در لیست غذاهای خوشمزه استانبول قرار می‌گیرد

8.   ایزگارا بالیک

ایزگارا بالیک (Izgara Balik) یک سبک ماهی پختن است و بسته به فصل‌های مختلف سال می‌تواند با ماهی‌های مختلفی مثل اردک‌ماهی، ماهی ماکرل، ماهی کولی و غیره سرو شود.

در این سبک طبخ ماهی، ابتدا ماهی را به‌شیوه خاصی مزه‎‌دار و در روغن سرخ و برشته می‌کنند.

 ایزگارا بالیک یک غذای سنتی ترکی است که می‌توانید در استانبول امتحان کنید

9.   بورک

بورک استانبولی (Börek) یا سو بورکی نیز یکی دیگر از بهترین غذاهای استانبول است که بین ایرانیان نیز به‎عنوان صبحانه، محبوب و مشهور شده است.

این صبحانۀ لذیذ از ترکیب موادی مثل پنیر و سبزیجات میان لایه‌های خمیر نازک و مخصوص بورک پیچیده می‌شود. این خمیر را به شیوه‌های مختلفی می‌توان سرخ یا تنوری کرد.

البته درون لایه نازک خمیر بورک را با ترکیبات دیگری مثل گوشت چرخ‌کرده هم پر و آن را به‌عنوان میان‌وعده یا غذای اصلی سبک هم سرو می‌کنند.

 بورک از غذاهای خیابانی استانبول است که باید امتحان کنید

10.   کوکوروچ

خوردن کوکورچ یا کوکورتسی استانبول (Kokoretsi) ذائقۀ خاصی می‌طلبد و از میان کسانی که این کباب را چشیده‌‎اند، بعضی عاشقش شده‌اند و بعضی‌ها هم اصلا خوششان نیامده است!

علت ریسکی‌بودن این غذای محلی این است که دور آن را با روده گوسفند می‌پیچند و با ادویه‌های مختلف طعم‌دار می‌کنند و سپس روی حرارت می‌گذارند.

 کوکورچ یا کوکورتسی غذایی استانبولی است که با روده گوسفند درست می‌شود

11.    یاپراک سارما

یاپراک سارما (Yaprak Sarma) نوعی دلمه است که پلو و گوشت پخته‌شده را همراه با مغزهای خوراکی و کشمش داخل برگ درخت مو، برگ کلم یا برگ چغندر می‌ریزند و سپس روی حرارت می‌گذارند تا بخارپز شود.

این غذا به‌حدی معروف و محبوب است که به‌راحتی می‌توانید در اکثر رستوران‌های استانبول پیدایش کنید.

12.   کارنی یاریک

پایۀ اصلی کارنی یاریک (Karnıyarık) یا همان بادمجان شکم‌پر را بادمجان سرخ‌شده می‌سازد. داخل بادمجان‌ها با ترکیب گوشت مزه‌دارشده، جعفری و سس گوجه‌فرنگی پر می‌شود.

 کارنی یاریک یا بادمجان شکم‌پر از غذاهای لذیذ استانبول است.

13.   دوروم

برای تهیه دوروم (Dürüm)، گوشت، مرغ و سبزیجات را لای نان لواش می‌پیچند و کمی گریل می‌کنند. اگر هم داخل نان با ماهی سرخ‌شده پر شود، به آن بالیک دوروم می‌گویند.

اگر به‌دنبال خوشمزه‌ترین و بهترین شیوۀ پخت دوروم می‎گردید، بهتر است مستقیم به میدان تکسیم استانبول بروید. دوروم آن‌قدر خوشمزه و محبوب است که به‌‌عنوان غذای خیابانی نیز به فروش می‌رسد.

 دوروم از غذاهای استانبول، مرغ یا گوشت و سبزیجات است که در نان لواش می‌پیچند

14.   تانتونی

در حالت کلی تانتونی (Tantuni) شباهت زیادی به دوروم دارد اما تندی دلنشینی دارد که آن را ویژه و مختص تندپسندان می‌کند.

این ساندویچ خوشمزه نیز مخلوطی از گوشت، پیاز، ادویه و فلفل  است و بیشتر به‌عنوان غذای خیابانی در میدان تکسیم به فروش می‌رسد.

 تانتونی غذای استانبولی شبیه به دوروم است که طعم تندی دارد

15.   دلمه

دلمه نه‌تنها در استانبول، که غذایی جذاب در خاورمیانه است و به‌ غیر از ترکیه، در تمام کشورهای عربی، ایران و حتی هند نیز طرفداران زیادی دارد.

دلمه ترکی شباهت خیلی زیادی به دلمۀ برگ مو ایرانی دارد، اما آن‌چه که در رستوران‌های استانبول و به‎‌عنوان غذای وگان سرو می‌شود، بسیار خوشمزه و بدون گوشت و مرغ است.

 دلمه ترکی شبیه به دلمه برگ مو ایرانی و از غذاهای خوشمزه استانبول است

16.   ایمام بایلدی

ایمام بایلدی (Imam bayıldı) همان بادمجان سرخ‌شده است که در مواد آن به‌جای گوشت چرخ‌کرده از بلغور، گوجه، پیاز، سیر و غیره استفاده شده و نکته جالب در مورد ایمام بایلدی این است که در هر نقطه‌ای از ترکیه به شیوۀ خاصی پخته می‌شود.

 ایمام بایلدی یکی از غذاهای استانبول است که دستورهای پخت متنوعی در ترکیه دارد

17. میدیه دولما (Midye Dolma) یا صدف شکم‌‌پر

یکی از غذاهای خوشمزه استانبول است که به‎عنوان غذای خیابانی طرفداران زیادی دارد.

داخل صدف را با برنج و ادویه پر و از لیموی تازه به‌عنوان چاشنی استفاده می‌کنند. برای خوردن آن هم باید یک کفه صدف را جدا و به‌عنوان قاشق از آن استفاده کرد.

 میدیه دولما یا صدف شکم‌پر از مشهورترین غذاهای استانبول است

سفر به استانبول، سرزمین غذاهای خوشمزه

از آن‌جایی که غذا بخش مهمی از فرهنگ و هویت هر شهر و کشوری را می‌سازد، پیشنهاد می‌کنیم در کنار تماشای جاذبه‌های گردشگری استانبول، این غذاهای خوشمزه را هم امتحان کنید.

برای سفر می‌توانید با خرید بلیط هواپیما لحظه آخری، سفر ارزان‌تری داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پروازها روی لینک‌های زیر کلیک کنید:
بلیط هواپیما تهران استانبول بلیط هواپیما شیراز استانبول بلیط هواپیما تبریز استانبولبلیط هواپیما مشهد استانبول بلیط هواپیما اصفهان استانبول

 

سخن پایانی: بهترین غذاهای استانبول را از دست ندهید

در این مقاله به بررسی بهترین غذاهای استانبول پرداختیم. هرچند که اقداماتی مثل گرفتن پاسپورت، اطلاع از میزان ارز مسافرتی و جست‌و‌جو در سایتهای فروش بلیط هواپیما به عنوان کارهای مهم پیش از سفر شناخته می‌شوند، اما برای علاقمندان به غذا، آشنایی با بهترین غذاهای یک شهر هم کاری ضروری است.

از آن‌جایی که ذائقه ایرانی با غذاهای ترکی بسیار سازگار است، امتحان کردن این غذاها در سفر به استانبول، می‌تواند برای شما تجربۀ خوشایندی باشد. امیدواریم مفید بوده باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. بازتاب: نوین تراول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا